LifestyleГоо сайханЗөвлөгөөСонирхолтойЭрүүл мэнд

Нүүрний батгатай хүн шоколад идэж болохгүй

Нүүрний батгатай хүн шоколад идэж болохгүй

Шоколадный найралганд байгаа 63% холестролын агууламжтай какаоны тос хүний аманд оронгуутаа уусдаг. 35 градусын халуунд бүрэн хайлдаг тул,амтлаг урвалжийг өдөөдөг байна. Хүний цусны шинжилгээнд байдаг LDL үзүүлэлтийг ихэсгэдэг. Нэг шоколадын тослог нь 300 гр сүүний тослогтой тэнцдэг. Гашуун шоколадын 72% какотой байдаг. Шинэзеландын цагаан шоколадад 20% ургамалын тос, 5% палмогийн тос байдаг. Шоколадын найрлаганд Emulsifiers,Lecithin бас Е-476, potassium, zing, iron calcium, байх бөгөөд гол найрлага нь Магнез хүнийг тайвшруулах, эмэгтэйн сарын хир ирэх үед шоколад идэхэд өвдөлт зовиурыг багасгаж өгдөг байна.

Шоколаданд чихрийн агууламж ихээхэн хувийг эзэлдэг. Тиймээс шоколад идэхэд тархинаас эндоферон ялгарч, тархийг амраахаас гадна шоколадыг дахин идэх дуршлыг бий болгодог. Шоколад идэхэд бүх насныханд батаг үүсгээд байдаг. Хүн тайван бус үедээ шоколад идэхэд тайвширч таатай мэдрэмжийг авдаг байна. Хүнд хурмтлагдсан энерги хүний арьсанд хүчтэй урвалж өгч батгыг ихээр гарах нөхцлийг бүрдүүлдэг.

Шоколадын найралганд байдаг Кофен хүний цусыг шингэлж даралт ихсэгдэг. phenylethylamine дотоод шүүрлийн булчирхайд нөлөөлж, хайрыг ундрааж баясал төрүүлэхээс гадна, ходоодны үйл ажилгааг сэдрээж ховдог болгож, зарим хүний хеликобактерыг идвэхжүүлсэнээс батаг гарах нэг шалтгаан болдог.

Source: https://www.facebook.com/batorgilemch/photos/a.620857864628878/645821182132546/?type=3&theater

Show More

Төстэй мэдээ

Хариулт үлдээх

Таны и-мэйл хаягийг нийтлэхгүй. Шаардлагатай талбаруудыг *-р тэмдэглэсэн

Back to top button
facebook
Close
Close