ЗөвлөгөөСонирхолтойХоолны ЖОР

Медовик тортны жор ХАДГАЛААД АВААРАЙ

Медовик тортны жор ХАДГАЛААД АВААРАЙ 🙏🙏🙏

Орц:

🎉4хоолны халбага зөгийн бал

🎉100гр масло

🎉100гр элсэн чихэр /сахрын пур бол бүр сайн, элсэн чихэр бол аль болох нунтаг ширхэгтэйг харж аваарай/

🎉2ш өндөг

🎉400гр гурил

🎉7гр хүнсний сода

🎉600гр зөөхий

🎉150гр сүүн крэм /кремийг арай биетэй болгохын тулд/

🎉100гр сахрын пудр

Хийх дараалал: сода болон зөгийн балаа саванд хийж га дээр тавьж буцалгана. Байнга хутгаж байх хэрэгтэй. Шар хүрэн өнгөтэй болох үед нь гал дээрээс аваад масло болон сахраа хийж хутгана.

Хөрөөд ирсэн үед нь өндөгөө нэг нэгээр нь хийж хутгана. Дээрээс нь гурилаа хийж зуурна.

Зуурмаг нялцгай хэрнээ гарт наалдахгүй болсон байна. Хөргөгчинд 30минь амраана. Амарсан зуурмагаа 8тэнцүү хувааж элдээд 180 хэмд халсан зууханд тус бүрийг 5-6мин шарна.

Бэлэн болсон жигнэмэгээ 20-22см диаметртэй байхаар дугуй хэлбэртэй зүсээд илүү гарсан хэсгийг нунтаглаж дараа хэрэглэхээр хойш тавьна.

Крем хийхэд:

Сүүн крэмээ өтгөрүүлэд зөөхий дээрээ хийнэ. Мөн сахрын пудрээ хийнэ. Зөөлөн хутгаж нийцүүлнэ. Хэт хугавал эсвэл цахилгаан миксер ашиглавал зөөхий шингэрдэг шүү.

Бэлэн болсон жигнэмэг дээрээ кремээ түрхэнэ. Жигнэмэн крем, жигнэмэг крем гэсэн үетэйгээх 8үетэй бяуу бараг бэлэн боллоо. Өмнө зүсэж аваад илүү гарсан жигнэмэгээрээ тортоо бүрээд бэлэн болно.

ХАДГАЛААД АВААРАЙ шейрлэж найз нөхөдтэйгээ хуваалцаарай

What's your reaction?

Related Posts

1 of 134

Leave A Reply

Your email address will not be published.