ЗөвлөгөөЭрүүл мэнд

Лаазны тагийг нээхээс өмнө цэвэрлэх шаардлагатай 4 шалтгаан

Лаазтай хүнс, ундаа том агуулахад хадгалагдаж, ачааны машинаар тээвэрлэгддэг тул жижиг амьтад эсвэл хүрээлэн буй орчноос болж бохирдсон байж болзошгүй юм.

Лаазан дээр амьтан шээчихсэн байж магадгүй.

Амьтны шээс нь олон өвчний тархалтын эх үүсвэр болж чаддаг бөгөөд тэдгээрийн нэг нь лептоспироз юм. Энэ бол хулгана зэрэг амьтдын шээсэнд байдаг нянгийн гаралтай өвчин юм. Лептоспироз нь нянтай шууд харьцах замаар дамждаг. Зарим шинж тэмдгүүдэд нь халуурах, толгой өвдөх, булчин өвдөх, бие сулрах зэрэг шинж тэмдгүүд багтдаг бөгөөд бүр хүндэрч улмаар өвчний хүнд хэлбэрт хүргэж болзошгүй юм.

Лаазалсан бүтээгдэхүүн хүрээлэн буй орчны тоос, шороогоор бохирдох магадлалтай.

Тоос агуулсан хоол идэхийг зөвлөдөггүй, учир нь Пан Америкийн эрүүл мэндийн байгууллагын мэдээлснээр энэ бүрэлдэхүүн хэсэг нь өвчин хариуцдаг бичил биетнээр бохирдох боломжтой байдаг. Жишээлбэл: Bacillus cereus бактери нь хүний биед суулгалт, хэвлийгээр хатгах, бөөлжих шинж тэмдэг илрүүлдэг.

Жоом шиг шавьжнууд лаазыг өндөг эсвэл ялгадсаа хадгалахад ашиглаж болно.

Дэлхийн эрүүл мэндийн байгууллагын мэдээлснээр эдгээр алдаанууд нь цусан суулга, хижиг, гангрена, уяман өвчний тархалт юм. Үүнээс зайлсхийх хамгийн сайн арга бол лаазыг нээхээсээ өмнө савантай усаар угаах явдал юм.

Амьтан, шавьжны ул мөр таны хоолонд унаж болно.

Лаазны таганд ялаа, аалз,жоом зэрэг шавьжны жижиг ул мөр байж  болно. Хэрэв та тагийг нь цэвэрлээгүй бол тэдгээр нь таны хоолонд унаж, бэлтгэж байгаа бүх хэсгийг бохирдуулах эрсдэлтэй. Нэмж дурдахад, зарим шавьжнууд хижиг, холер, полиомиелит зэрэг 60 гаруй өвчний дамжуулагч болдог.

What's your reaction?

Related Posts

1 of 130

Leave A Reply

Your email address will not be published.