Зөвлөгөө

40-өөс дээш насны бүх эмэгтэйчүүдийн хэрэглэх ёстой 7 нэмэлт тэжээл!

Эдгээр нь бүх эмэгтэйчүүдэд, ялангуяа 40 наснаас хойш маш чухал юм! Бие махбодийг өдөр бүр витамин, шим тэжээлээр хангах шаардлагатай. 40 наснаас хойш цаг хугацаа өнгөрөх тусам эрүүл мэндийн асуудлаас өөрийгөө хамгаалахын тулд хоол тэжээлээ хянах хэрэгтэй.
40 настай хүний ​​бие залуу насных шиг ажилладаггүй. Булчингийн масс буурч, бодисын солилцоо удааширч, архаг өвчин тусах эрсдэл нэмэгддэг.

Ийм учраас витамин болон бусад шим тэжээлийг нэмэлтээр авах нь чухал юм.

Энд тэдний жагсаалт байна:

1. Витамин В12 

Цусны бүтэц, тархины үйл ажиллагааг сайжруулдаг тул 40 насанд чухал ач холбогдолтой. Та энэ витаминыг мах, амьтны гаралтай бүтээгдэхүүн, загас, өндөг, тахиа, сүү зэргээс авах боломжтой.
Өдөрт 2.4 мг уухыг зөвлөж байна.

2. Кальци

Кальци нь яс хугарлын эрсдэлийг бууруулдаг ба мэдрэл, зүрх, булчинд сайнаар нөлөөлдөг. Кальци дутагдсанаар бие сулардаг. Дүпү, сардина, бүйлс, брокколи, бууцай зэргийг идээрэй.

3. Витамин Д

Энэхүү витамин нь өвчнөөс хамгаалдаг Д аминдэмийн дутагдал нь чихрийн шижин, зүрхний өвчин, хөхний хорт хавдар, олон төрлийн суурь өвчний үндэс болдог. Д аминдэмийн гол давуу талуудын нэг нь кальцийг биед шингээхэд тусалдаг.
Нар бол энэ чухал витамины маш сайн эх үүсвэр юм. Мөн Д аминдэм агуулсан янз бүрийн хоол хүнс, нэмэлтүүд байдаг. Та өдөрт дор хаяж 600 IU (мөн 50-аас хойш өдөрт 800 IU) авах ёстой. Өдөрт авах дээд хэмжээ нь 4000 IU хүртэл байна.

4. Магни

Магни нь цусны даралтыг зохицуулахад тусалдаг. Түүний дутагдал нь зүрх судасны өвчин, чихрийн шижин, үрэвсэлд хүргэдэг.

Магни нь бие махбодид кальцийг шингээхэд тусалдаг бөгөөд булчин, мэдрэл, зүрхэнд чухал үүрэгтэй. Мөн цусан дахь глюкозын хэмжээг хянадаг.
Хэрэв та эрүүл хоол хүнс хэрэглэж байгаа бол өдөр тутмын тунгаа авах магадлалтай. Хүмүүс өдөрт 320 мг уух шаардлагатай болдог. Та хар ногоон навчит ногоо, шош, нахиа, самар, үр, чангаанз зэрэгт магнийн агууламжийг олж авах болно. Илүүдэл магнийн хэмжээ нь эрүүл мэндэд аюул учруулахгүй ч суулгалт, дотор муухайрах шинж тэмдэг үүсгэдэг.

5. Кали

Кали нь наснаас үл хамааран цусны даралтыг дэмждэг. Мөн цус харвах эрсдэлийг бууруулдаг. Гэсэн хэдий ч илүүдэл кали нь ходоод гэдэсний замд гэмтэл учруулж, зүрхний өвчинд хүргэдэг.
Калийн эх үүсвэр нь банана, амтат төмс, манжин, шош, сэвэг зарам юм.

6. Омега-3

Энэ нь шинж чанарын хувьд витамин биш боловч омега-3 тосны хүчлүүд нь энэ жагсаалтад багтах ёстой.

Энэхүү шим тэжээлийн дутагдал нь зүрх судасны өвчнөөр өвчлөх эрсдэлийг нэмэгдүүлж, танин мэдэхүйн чадварыг бууруулдаг. Омега-3 нь цусны даралтыг бууруулж, муу холестерины хэмжээ, зүрх судасны өвчлөлийн эрсдэлийг бууруулж, ой санамж, сэтгэн бодох чадварыг сайжруулдаг болохыг судалгаагаар тогтоожээ.

Загас, самар, навчит ногоо идсэнээр бие махбодоо омега-3 тосны хүчлээр хангаж чадах ч нэмэлт тэжээлийг бас авах хэрэгтэй.

Өдөрт авах омега-3ын хэмжээ харилцан адилгүй: Хэрэв та эрүүл бол 500 мг хангалттай.

Хэрэв та зүрхний өвчтэй бол 800-1000 мг.

Мөн т р и г ли ц е р и д ихтэй бол 2000-4000 мг.

Өдөр тутмын тунгийн талаар эмчээсээ асуухаа мартуузай.

7. Пробиотикууд

Тэд ялангуяа 40-өөд насны эмэгтэйчүүдэд онцгой ач холбогдолтой байдаг.

Пробиотикууд гэдэсний эрүүл мэндийг сахихаас гадна зүрхний өвчин, чихрийн шижин, цус харвах эрсдэлийг бууруулахад чухал үүрэг гүйцэтгэдэг гэсэн нотолгоо нэмэгдэж байна.

What's your reaction?

Related Posts

1 of 117

Leave A Reply

Your email address will not be published.