Зөвлөгөө

Эрдэмтэд хөгшрөхгүйн тулд юу идэх хэрэгтэйг олж тогтоожээ. 60 насандаа 40 настай мэт харагдаарай!

Хөгшрөлтийн эсрэг генийн ажлыг үр дүнтэй идэвхжүүлдэг ийм хүнсний бүтээгдэхүүн байдаг гэж судлаачид хэлж байна. Та хатуу хоолны дэглэмийн талаар мартаж, калори тоолохоо больж, амттанаар хооллож болно. Гэхдээ генийн өөрчлөлтөд нөлөөлдөг хөгшрөлтийн эсрэг ажилладаг хоол хүнсэндээ зүгээр л нэмэхэд хангалттай. Эрүүл мэнд, мөнхийн залуу насанд зориулсан гайхалтай, энгийн жор!

Хүнсний бүтээгдэхүүн нь генийн ажилд нөлөөлдөг гэдгийг олон нийтэд зарласан анхны хүн бол Америкийн арьсны эмч Николас Карриконе юм.
Хэд хэдэн шилдэг борлуулалттай номын зохиогч биеийн доторх генетикийн тохиргоо тогтмол биш гэж мэдэгджээ. Хүн амьдралынхаа туршид тэдгээрийг өөрчлөх боломжтой байдаг. Мөн тэдэнд нөлөөлөх хамгийн чухал арга бол бидний идэж буй зүйл юм. Эмчийн хэлснээр, калорийн тоо чухал биш, харин хүнсний бүтээгдэхүүнд агуулагдах шим тэжээлийн бодисын ашиг тус чухал юм. Зарим бүтээгдэхүүн нь бие махбодийн хөгшрөлтийг удаашруулдаг залуужуулагч байдаг юм.

Түүний зөвлөснөөр залуужуулагч хоолны дэглэмийг баримталснаар та 60 насандаа 40 настай юм шиг харагдаж чадна гэж Перриконе мэдэгдэв.

Эмч хэлэхдээ:

Бид эрт эсвэл хожуу хөгшрөлт, түүнчлэн тодорхой өвчинд нэрвэгддэг генүүдээ өвлөж байдаг. Гэхдээ байнгын хэрэглээтэй зарим төрлийн бүтээгдэхүүн нь энэхүү дэлхийн жамын эсрэг ажиллах боломжтой.

Сүүлийн үеийн олон судалгаагаар Перриконы үзэл бодол үндэслэлгүй биш гэдгийг харуулж байна. Жишээлбэл: Америкийн хоол тэжээлийн мэргэжилтэн Бринилда Назарио Перриконы санаан дээр суурилсан хоолны дэглэм нь орчин үеийн хоолны дэглэмийн зарчмуудтай зөрчилддөггүй бөгөөд бүрэн үндэслэлтэй гэж үздэг.

Ийм хооллох арга нь бүтээгдэхүүнд ноцтой хязгаарлалт тавьдаггүй. Тэрээр зөвхөн бие махбодийг хөгшрөлтийн эсрэг тэмцэхэд тусалдаг зарим төрлийн хоол хүнсийг тогтмол хэрэглэхэд анхаарлаа хандуулахыг санал болгож байна.

Тогтмол хэрэглэснээр нь хөгшрөлтийг удаашруулах боломжийг олгодог 10 бүтээгдэхүүн.

Хар шоколад

Бид хамгийн их какао агуулсан шоколадны тухай ярьж байна. Какао нь бие мах бодийг янз бүрийн халдвараас хамгаалах гайхалтай чадвартай а н т и о к с и д а н агуулдаг. Юуны өмнө энэ бодис нь арьсанд сайнаар нөлөөлдөг. Тиймээс хөгшрөх хүртэл арьсаа шинэлэг байлгахыг хүсдэг эмэгтэйчүүдэд какао хэрэгтэй.

Салмон

Салмон загас хэрэглэх нь таргалалт, чихрийн шижин, зүрх судасны өвчнийг эрс бууруулдаг болохыг олон судалгаа харуулж байна.

Ихэнх хоол тэжээлийн мэргэжилтнүүдийн үзэж байгаагаар хүйтэн усанд амьдардаг хулд болон бусад төрлийн загасыг тогтмол идэж байх ёстой.

Ийм загас нь омега-3 тосны хүчил, а н т и о к с и д а н т агуулдаг бөгөөд эд эсийг бий болгоход шаардлагатай уургийн эх үүсвэр болдог. Эдгээр гурван элемент нь бие махбодийг залуужуулах гол түлхүүр юм, учир нь хоолны дэглэмд байх нь биеийг залуужуулах генийг идэвхжүүлэхэд бүх талаар тусалдаг.

Шанцай

Энэхүү амтлагч нь зарим ундаанд тансаг амт өгөхөөс гадна амьдралыг уртасгах онцгой хэрэгсэл юм. Шанцай нь цусан дахь сахарын хэмжээг зохицуулж, тархины үйл ажиллагааг сайжруулж, төвлөрлийг нэмэгдүүлдэг. Шанцайнд агуулагддаг а н т и о к с и д а н т у у д нь м е л а н о м а үүсэх эрсдэлийг бууруулдаг гэж мэдэгджээ. Үнэн хэрэгтээ шанцай нь дархлааны тогтолцооны ажлыг идэвхтэй дэмждэг зарим генийн “шилжүүлэгч” үүрэг гүйцэтгэдэг усан дарстай адил үүрэг гүйцэтгэдэг.

Мөөг

Ихэнх орчин үеийн хоолны дэглэмд мөөгийг чухалчилж оруулдаггүй. Эдгээр нь ялангуяа үнэ цэнэтэй тэжээллэг шинж чанаргүй, шингэц муутай бүтээгдэхүүн гэж үздэг. Гэсэн хэдий ч сүүлийн жилүүдэд зарим төрлийн мөөг нь дархлааны системд сайнаар нөлөөлж, бодисын солилцоог сайжруулж, элгийг бэхжүүлдэг болохыг судалгаагаар улам бүр харуулж байна. Үүнээс гадна ихэнх төрлийн мөөг нь Д витаминаар баялаг тул наранд ховор байдаг хүмүүст ашигтай байдаг.

Усан хясаа

Дархлааны тогтолцооны халдвар, хортой бодисуудтай тэмцэх чадварыг нэмэгдүүлж, бие махбод дахь хөгшрөлтийн гол хүчин зүйл болох чөлөөт радикалуудыг исэлдүүлдэг а н т и о к с и д а н т у уд ы н нэг юм. Үүнээс биеэс хортой давсыг зайлуулж, бөөр, элгийг хамгаалж, зүрх судасны тогтолцооны ачааллыг бууруулдаг. Усан хясаа тогтмол хэрэглэх нь биеийн дархлааны тогтолцоонд зайлшгүй шаардлагатай бодисыг үүсгэдэг тодорхой генийг идэвхжүүлдэг.

Мэргэн үр

Мэргэн нь хэдэн мянган жилийн турш эмийн ургамал гэж тооцогддог байсан ч эмч нар бусад “ардын анагаах ухааны” эмчилгээний нэгэн адил үүнийг үл тоомсорлодог. Өвсийг биш харин үрийг нь тогтмол идэхийг санал болгож байна. Эдгээр нь омега-3 тосны хүчлээр баялаг бөгөөд бие махбод дахь залуужих генийг шууд идэвхжүүлдэг. Үүнээс гадна эдгээр үр нь ясны эдийг барихад шаардлагатай Е витамин, кальцийн өндөр агууламжтай байдаг.

Ногоон цай

Ногоон цайны соортууд нь байгалийн а н т и о к с и д а н т а а р баялаг тул хөгшрөлтөөс сэргийлж, биеийн илүүдэл ө ө x н и й шимэгдэлтийг удаашруулж жингээ хасахад тусалдаг.

Энэхүү судалгаагаар ногоон цай тогтмол хэрэглэснээр биеийн ө ө x н и й шаталтыг 15-20%-иар хурдасгадаг байна. Зарим судалгаагаар ногоон цай нь хорт хавдраас бие махбодийг хамгаалах генийг идэвхжүүлдэг болохыг харуулж байна. Тухайлбал, эмэгтэйчүүдэд хөхний хорт хавдар, эрэгтэйчүүдэд түрүү булчирхайн хорт хавдар.

Мөн ногоон цай нь арьсыг залуужуулж, тархины үйл ажиллагааг сайжруулдаг байна.

Улаан дарс

Тогтмол хэрэглэхийг зөвлөдөг цорын ганц согтууруулах ундаа. Биед ө ө x  т о c н ы хуримтлалыг удаашруулдаг идэвхтэй фермент.

Нэмж дурдахад улаан дарс нь сүүлийн үеийн зарим судалгаагаар зүрх судасны тогтолцооны олон өвчин, тэр байтугай хорт хавдраас урьдчилан сэргийлэх боломжтой юм.

Цагаан гаа

Таргалалттай тэмцэх гол элементүүдийн нэг. Цагаан гаа нь ходоодны шүүсний үйлдвэрлэлийг идэвхжүүлж, хоол боловсруулалтыг сайжруулдаг чухал т о c агуулдаг. Үүний улмаас бие нь илүү их энерги зарцуулж, ө ө x н и й эсийг шатаадаг. Мөн зарим судалгаагаар цагаан гаа тогтмол хэрэглэх нь арьсны нөхцөл байдлыг сайжруулдаг болохыг харуулж байна.
Мөн энэ судалгаагаар цусан дахь сахарын хэмжээг 20% бууруулахад өдөрт хоёр грамм цагаан гаа хангалттай байдаг. Өөрөөр хэлбэл, цагаан гаа нь чихрийн шижинтэй тэмцэхэд тусалдаг.

Усан үзэм

Усан үзмийн ашиг тус нь эрт дээр үеэс батлагдсан бөгөөд эргэлзээгүй. Энэ нь витамин С-ийн өндөр агууламжаас гадна цусан дахь и н с у л и н ы төвшинг зохицуулах чадвартай байдаг.

What's your reaction?

Related Posts

1 of 118

Leave A Reply

Your email address will not be published.