Зөвлөгөө

Зөвхөн хоёр хумс зажилж, эрүүл мэндийн 10 асуудлаас ангижрах боломжтой !

Хумс нь дэлхийн хамгийн алдартай амтлагчу нарын нэг бөгөөд хүчирхэг эдгээх шинж чанараараа алдартай.

Өнөөдрийн нийтлэлээрээ бид та бүхэндээ өдөрт хоёрхон хумс идэх нь эрүүл мэндэд ямар их ашиг тустайг хуваалцах болно.

1. Дархлааг бэхжүүлнэ

Хумс бол бидний дархлааг сайжруулах хамгийн сайн хүнсний нэг юм. Үүний үр дүнд тэд бие махбод дахь лейкоцитын тоог нэмэгдүүлж, халдвараас ангижрахад тусалдаг. Тэд бас маш их хэмжээний витамин С агуулдаг.

2. Хоол боловсруулалтыг сайжруулна

Хумс нь хоол боловсруулах эрхтний ферментийн шүүрлийг сайжруулдаг тул хоол боловсруулах эрхтний эмгэгийг эмчлэхэд ашиглаж болно. Тэд мөн ходоодны хямралыг бууруулдаг.

Эдгээр нь хоол боловсруулалтыг сайжруулж, өтгөн хатахаас сэргийлдэг гэдгийг дурдахгүй өнгөрч болохгүй. Хоол боловсруулах эрхтний эмгэгийг хумсаар эмчлэх хамгийн сайн арга бол зөгийн балтай хольж нунтаг хэлбэрээр хэрэглэх явдал юм.

3. Шүдний өвдөлтийг намдаана

Энэ нь мөн шүдний өвдөлт намдаах шинж чанартай байдаг. Шүд өвдөж байгаа бол шүдний эмчид очих хүртлээ асуудалтай шүдэндээ хоёр хумс амтлагч тавина.

4. Эрүүл элэгний төлөө

Элэг нь бидний биеийг хоргүйжүүлэх үүрэгтэй. Сармисанд агуулагдах евгенол нь элэгний үйл ажиллагааг сайжруулдаг.

5. Өвдөлт, үрэвслийг багасгана

Өвдөлт намдаах, үрэвслийн эсрэг шинж чанартай байдаг. Үүний үр шимийг хүртэх нэг арга бол үүнийг толгой өвдөх эм болгон ашиглах явдал юм.

Та үүнийг хоёр аргаар хийж болно: тэдгээрийг хэрэглэх эсвэл гаднаас нь ашиглах. Хэрэв та идэхийг илүүд үздэг бол хумсны нунтаг, гималайн давсыг нэг аяга ногооны шүүсэнд хольж ууж, толгойны өвдөлтийг намдаадаг.

Хэрэв та гаднаас нь хэрэглэхийг хүсвэл хумсны нунтаг бага зэрэг кокосын тостой хольж, толгойндоо массаж хийж болно.

6. Таны яс, үе мөчний ашиг тус

Архи нь флавоноид, манган, эвгенол зэрэг зарим элементүүдийг агуулдаг бөгөөд эдгээр нь яс, үе мөчний эрүүл мэндэд хувь нэмэр оруулдаг.

Эдгээр бодисууд нь ясны нягтралыг нэмэгдүүлж, яс үүсэхэд оролцдог бөгөөд бидний ясанд ашигтай эрдэс бодисыг тээвэрлэдэг.

7. Бактерийн эсрэг үйлчилгээтэй

Их сургуулийн хийсэн судалгаагаар хумсыг аюултай бактерийн эсрэг туршиж үзсэн. Эдгээр бактерийг устгахад хумсны тос үр дүнтэй болохыг судалгаагаар тогтоосон.

Цайны модны тос, хумс, лаврын жимсээр хийсэн ам зайлах ургамлын жор хүртэл байдаг.

8. Цусны даралтыг бууруулна

Хумс бол полифенолын хамгийн сайн бөгөөд үр дүнтэй эх үүсвэр юм. Эдгээр нь бидний биед маш их ашиг тустай: холестерины түвшин, цусны даралтыг бууруулж, артерийн уян хатан чанарыг сайжруулж, амьдралыг уртасгадаг.

9. Тэд цусан дахь сахрын хэмжээг зохицуулахад тусалдаг

Цусан дахь сахрын асуудалтай хүмүүст тохиромжтой. Ялангуяа чихрийн шижин өвчний үед тэд бие махбодод инсулин шиг ажилладаг. Тэд цусан дахь илүүдэл сахрыг арилгахад тусалдаг.

10. Цусны бүлэгнэл үүсэхийг удаашруулна

Хумсанд агуулагдах бодис нь цусны өтгөрөлт үүсэхийг удаашруулдаг гэдгийг мэддэг. Гэсэн хэдий ч энэ нь цус шингэрүүлэгчтэй сайн хариу үйлдэл үзүүлэхгүй гэдгийг анхаарах хэрэгтэй.

Хэрэв та цус шингэлэх эм хэрэглэж байгаа бол уг амтлагчийг хэрэглэхээсээ өмнө эмчтэйгээ зөвлөлдөх хэрэгтэй.

 

What's your reaction?

Related Posts

1 of 117

Leave A Reply

Your email address will not be published.